Integratieve therapie

Integratief betekent dat er tijdens de therapie vanuit verschillende invalshoeken en behandelmethoden gekeken wordt naar het probleem waar u of uw kind tegenaan loopt.  Op die manier wordt een geschikte therapie gekozen die aansluit bij het kind. Afhankelijk van het kind, situatie en de klacht zijn we meestal na 5 tot 15 afspraken klaar. Tijdens de behandeling staat niet de klacht maar het kind met al zijn of haar kenmerken en mogelijkheden centraal. Het kind gaat zelf op zoek naar zijn of haar unieke oplossing. Dat doen we met behulp van spel, praten, tekenen, schilderen, visualisatie, rollenspelen, ontspanningsoefeningen en al het andere dat het kind nodig heeft.

Ouders spelen natuurlijk een zeer belangrijke rol in het leven van een kind en daarom worden ze actief betrokken bij de therapie. Na ongeveer elke 5e afspraak met een kind volgt een oudergesprek om de bevindingen te delen en samen een vervolgprogramma op te stellen

Vanuit mijn opleiding en werk als psycholoog neem ik ook mijn testervaring mee. Zo kunnen we in overleg diagnostisch onderzoek verrichten, bijvoorbeeld op het gebied van faalangst, sociaal welbevinden en/of zelfbeleving.

Resultaten van dergelijk onderzoek kunnen meer informatie opleveren wat ten goede komt aan de kwaliteit van de begeleiding.